Reparation og Vedligehold af Havkajakken

Gå ikke ned på defekt udstyr

I dette tema får du viden om vedligehold og reparation af havkajakken, så du bliver til en mere sikker og uafhængig kajakroer – når du selv kan fikse småskader på grejet undervejs på turen.

Forebyggelse er bedre end behandling – og vedligehold af din kajak er med til at forebygge besværlige skader på grejet når du er på tur. Samtidig holder du din kajak i topform, og en velholdt kajak holder længere (og holder salgsprisen bedre, når den dag kommer hvor du skifter kajak).

Stranden og vandet er stedet hvor de midlertidige reparationer skal indøves. Nogle få, enkle og let tilgængelige materialer og værktøjer kan gøre forskellen på om det bliver en god tur, eller om turen slutter på grund af defekt udstyr. I temaet her får du tjeklister og inspiration til at sammensætte din værktøjskasse på turen.

På værkstedet kan der laves mere langtidsholdbare reparationer – sikaflex, epoxy og gelcoat er nogle af de materialer som kommer i spil for at lave stærkere reparationer – jeg viser dig eksempler på hvordan grundlæggende glasfiber-arbejde kan udføres. Det kræver øvelse at lave virkelig smukt – men alle kan lære at lave robuste, holdbare reparationer, som holder kajakken sejldygtig i mange år.

Se mere i traileren her på siden – og se hele temaet i Klub Kajakenergi – medlemssiden der giver dig brændstof til din kajakteknik.

 

Se temaet

Et medlemsskab i Klub Kajakenergi giver dig adgang til samtlige temaer. Kajakenergi er brændstof der flytter din kajakteknik til næste niveau.

Share This